Wandel- en fietstochten

Begeleide tochten

vanaf € 70,- 


  • Een door TM-waves begeleide tocht van 2 uur is er al voor € 70,- voor een groep van maximaal 20 personen.
  • Vraag hier naar de prijs van begeleide uitstappen (ook wandel- en fietstochten) van een halve dag, een volledige dag of speciale arrangementen.

Kom op adem bij de Oostendse kreken


In de woelige zestiende eeuw graaft Oostende ter verdediging een deel zeewering weg. De zee schuurt een brede en diepe geul uit. Na enkele decennia is deze geul vertakt in een spinnenweb van kreken die in een drassig landschap rondom de stad kronkelen. Oostende wordt  bijna oninneembaar. Het beroemde Beleg van Oostende (1601-1603) sleept meer dan drie jaar aan vooraleer de belegerden zich moegestreden overgeven. Nu getuigen de overgebleven Oostendse Kreken in de uitgestrekte polders als schitterende natuurgebieden van het natte en militaire verleden.

Onvergetelijke wandel- en fietstochten vol boeiende verhalen


Kies een van de tochten hieronder of laat ons er een voor jou samenstellen, compleet volgens jouw wensen. Zodra de richtlijnen met betrekking tot corona het toelaten, kunnen we vertrekken. Je wandelt of fietst mee met TM-waves langs veilige routes door de stad en over rustige weggetjes, dijken en kreekruggen of een oude spoorwegbedding. Je passeert stille dorpjes en gaat helemaal op in de boeiende verhalen en anekdotes die TM-waves voor jou in petto heeft. Op jouw vraag zorgen we voor een lekker ontbijt of een heerlijke picknick. Je brengt je eigen (elektrische) fiets mee of we regelen er een voor jou. Uiteraard houden we bij de uitstappen rekening met de coronarichtlijnen. Zo beperken we het aantal deelnemers per gids tot tien. 

Diksmuide, stad van IJzer en polder


De regio Diksmuide in de noordelijke Westhoek is een schitterende streek om te voet of met de fiets te doorkruisen: stille dorpjes, gezellige stadjes, de weidse poldervlakte, de onuitwisbare getuigen van een wereldoorlog… In de Westhoek gebruiken ondernemingen landbouwproducten uit de streek om heerlijke streekproducten op uw bord te toveren. Dat alles samen maakt van de noordelijke Westhoek dé streek om te ervaren, beleven en te genieten, te voet of met de fiets.

Koninklijke vertellingen in Oostende


Je wandelt of fietst met TM-waves mee door de mooie belle-époquewijken van Oostende en in het spoor van gekroonde hoofden. Je houdt halt bij het Oostendse “Koninklijk Paleis”, waar koningin Louise Marie overleed. Je staat paf van het verhaal van prinses Marie José, in Oostende geboren en ooit een maand koningin van Italië. Tal van vorsten die ooit in Oostende flaneerden, hebben een schat aan verhalen, anekdotes en  vertellingen achtergelaten. Bereid je voor op een vorstelijke wandeling of fietstocht in de Koningin der Badsteden.

Oostende voor durvers en believers


In een niet zo ver verleden wemelde het in de oude straatjes van Oostende en in de polders van griezelige spookhonden, boosaardige heksen, nijdige waterduivels en akelige spoken met kettingen. Die joegen de arme vissersbevolking de stuipen op het lijf. Gelukkig putten de mensen toen ook hoop uit wonderhistories. Al deze vertellingen zijn gelukkig aan de vergetelheid ontsnapt. De durvers onder jullie kunnen mee op een wandeling vol legendes, maren, mythen en sagen. We stappen door het centrum van Oostende, naar de plekken waar al die vertellingen zich ooit hebben afgespeeld.

Oostende in ware histories


Met deze historiënwandeling doorheen Oostende biedt TM-waves jou een keur van vijftien opmerkelijke Oostendse verhalen aan. De lepe list van Sir Francis Vere? Of Het verbijsterende geheim van de villa op de hoek? Of De drie deerniswekkende dochters van de koning? Jij kiest vijf (of meer) titels van Oostendse verhalen die je te horen wil krijgen. En dan gaan we op stap. Op weg naar de plekken van de door jou gekozen verhalen. Daar brengen we jouw Oostendse story’s. Bereid je maar voor op een flinke portie verbazing.